Velkommen til Tollerhunden.dk

Nyheder 2014

16. juli 2014

Lige en lille film fra en tur ved Rygaard strand tirsdag aften med Ashja, Balder og tollerferiehunden Hannah

Det kan lige skimtes i starten af filmen at Hannah er længst ude :-)
13. juli 2014

Sportræning.

De sidste 2 dage har vi være til schweisstræning. Både Balder og Ashja, har været på sporet.

Lørdag gik Balder et 4 timers / 1000 meter spor – gik ok, vi kom igennem, men han var lidt langsom til at komme i gang de første 200-300 meter, og så gik det rigtigt fint herefter.

Ashja gik sit 2. spor om lørdagen. Hun viste ikke rigtig, hvad hun skulle gøre, og gik koncentreret ca. 1/3 del af sporet på de 150 meter, men hun ville gerne bære skinnet som lagde for enden af sporet :-)

Søndag var Balder på et 24 timers / 1000 meter vildtspor (hans første vildtspor). Det gik over alt forventning, han brugte næsten 1 time på sporet, men syntes faktisk det var godt gået, eftersom solen stod højt på himlen da sporet blev lagt, og dagen efter da vi skulle gå den, havde det regnet om natten, og det regnede stadig, om søndagen.

Ca. 50 meter før vi kom til enden, gik han af sporet, og måtte hjælpes tilbage på sporet, men ellers var det helt perfekt. Han var rigtig træt da vi kom tilbage til bilen, og lagde sig til at sove med det samme :-)

Ashja var også ude at gå et slæbespor(hjorteskind) på ca.120 meter med lidt blod på sporet.

I forhold til lørdag så var der ingen tvivl om, hvad hun skulle gøre søndag. Snuden i jorden, og så gik det bare derudaf, mega stolt af min lille toller på 12 uger, at gå så fint et spor. Men hvor var hun også træt efterfølgende. Se lige billederne herunder, af en træt hun i sin hundeboks :-)
 
Klik på billederne for stor format.
10. juli 2014

Lige en opdatering på Ashja.

Hun er nu 12 uger, og der sker ændringer næsten hver dag. Hun har fået mere "krudt i røven" på nogle områder, mest når vi er hjemme, og har ikke altid nemt ved at falde til ro :-) Man mærker tydeligt, at den periode hvor hun er åben for alle indtryk, uden nogen form for stillingtagen er ved at vende. De sidste dage har vi haft svært ved at få hende med på de daglige gåture, når det foregår hjemmefra, og uden Balder. Hun er ikke meget for at forlade sin trygge hule. Hun er også begyndt at vise skepsis over for nogle forskellige ting/elementer, på disse gåture (telefonkasse, folk der arbejder, hunde der gør, mv) - men det er jo en helt naturlig proces som hun gennemlever, så vi udfordre hende i små trin, i hendes tempo, når det drejer sig om ting hun ikke er helt tryg ved. Hun udviser også i nuværende periode, stor underdanighed over for andre hunde, som vi f.eks. møder på gåture, speciel store hunde (om på ryggen :-)) Det er ikke gældende for de hunde hun kender, Balder udviser extrem stor toldmodighed med den lille "terrier", som mange gange daglig hænger fast i hans pels :-) Så han får til tider noget alene tid, for at få fred. Det er helt sikkert, at hun er på vej over i en ny fase, hvor dominans og rangorden i flokken skal sættes på plads.

Hun reagere fint på sit navn, og i øjeblikket træner vi på opmærksomhed, her har vi taget klikkeren i brug, og det fungere rigtig fint. Løbe med ting i munden går fint, jeg forsøger at få hende til at komme retur med genstanden, det lykkes ikke altid :-) Hendes tænder "klør" lidt rigeligt ind i mellem, så der kommer af og til et hul i hånd/arm når vi leger, og der er også lige en dørliste der er blevet smagt på :-)

Hun har fået sin 12 ugers vaccination, dyrlægen var meget imponeret over hende, hun var helt tryg, og sagde ikke en lyd. Dyrlægen var rigtig glad for hendes temperament :-)
23. juni 2014

Ashja’s dagbog:

Syntes lige jeg vil give en status på den første tid med Ashja.

Hjemturen gik fint, dog var der hylen de første 10-15 minutter, for at sidde i et bur, var måske ikke lige sagen :-) Men det er heldigvis gået over, hun er blev rigtig god til at sidde I sit bur bag i bilen, så det går bare fint.

De første 3 nætter var vi lige oppe 1 enkelt gang, ellers har hun sovet igennem hver nat, så det er bare lækkert, så kan man få sin nattesøvn :-) Den første uge var der altid nogen hjemme, så "tissetræning" er gået rigtig godt - tror kun det er smuttet 5-6 gange. At være alene hjemme går egentligt også godt, bare Balder er der så er man jo ikke helt alene :-)

Hun har prøvet meget de sidste 10 dage, været med til hundetræning, været i gågade, være på besøg hos vores familie, været ved vandet/svømmet, i skoven, snakket med rigtig mange hunde og mennesker, og vores kat, og alt har hun klaret super godt, på intet tidspunkt har hun vist tegn på at være skeptisk eller tilbageholdene, altid meget afbalanceret, jeg har endnu ikke set hende "trække sig" for noget.

Det har indtil nu været en fornøjelse af have hende i huset, men der bliver også noget at arbejde med, kan vi mærke, hun vokser og det gør energiniveauet også, så der kommer mange spændende år frem over det er jeg sikker på.

Vi starter på hvalpemotivations kursus i Randers, samt hvalpehold i retrieverklubben her i august, og så skal hun med til sin første Schweisstræning her i weekenden, så det skal nok blive godt :-)
    
12. juni 2014

Så blev det tid til en opdatering af hjemmesiden.

Siden vi mistede Shanti først på året, har vi været på udkik efter en ny tollertæve.

I vores søgen blev vi gjort opmærksom på, at der ville komme et kuld hvalpe hos Annette Stentsøe, som har Kennel Redmounds, dog skulle vi nok forvente, at de alle var lovet væk.

Vi kontaktede Annette og blev skrevet op til en tæve. Den 16. april blev der så født 4 tæver og 2 hanner. Vi fik så den glædelige meddelelse dagen efter, at der ville blive en hvalp til os. Over de næste 8 uger besøgte vi Annette adskillige gange, for at følge udviklingen. Så i juni måned, da Ashja var 8 uger, hentede vi vores lille guldklump. Hendes stambogsnavn er Redmounds Leaf of Canadian Maple.

Der vil blive oprettet et nyt ”site” til Ashja på denne hjemmeside, her kan I læse mere om hende.
30. maj 2014

Tollerdays blev i år afviklet af afdelingen i østjylland, hvor vi hører til. Som noget nyt var der indlagt en dag med Schweissspor/Vildtspor. Udover at jeg skulle være stifinder denne dag, så var Balder også meldt til et 20 timers / 400 meter spor. For at få tingene til at gå op var Balder den første der skulle ud på sporet. Det gik super godt, og da dagen var gået var det tid til præmieoverrækkelse. Balder fik en 1. præmie, og herudover blev han bedste hund på schweissspor denne dag, lidt overraskende for mig, for der var mange gode hunde med denne dag. Så nu er næste mål en 20 timers / 1000 meter vildtspor, så må vi se om det kan blive i efteråret.
Balder med sine præmier
:

6. april 2014

I samråd med vores dyrlæge tog vi fredag den tunge beslutning, at tage afsked med Shanti, til de evige jagtmarker.

Shanti har i en periode på ca. 3 måneder haltet på sit højre forben. I starten var vi sikre på, at det var den gamle skade, hun pådrog sig til ca.2½ år siden, der var årsag til hendes halt hed. Men efter at have været ved 3 forskellige dyrlæger, hvor den sidste Peter Weis, fra Virklund dyreklinik, som er specialist i knogler, kunne konstatere at benet var angrebet af knoglekræft, fik vi svar på problemet. 

Vi har i de forgangne 3 måneder, forsøgt med forskellige behandlinger, anbefalet af dyrlægerne men intet hjalp.

De sidste 5 dage har Shanti fået morfin for at dæmpe smerterne, men selv på trods af dette har hun ikke kunne støtte på benet. 

Mulighederne var at amputere benet, med de følger det måtte give, og så håbe på at hun ikke var angrebet andre steder. Det sker dog meget ofte at kræften spreder sig og angriber de andre knogle. 

Så vores beslutning, hvor hård den end er at tage, er taget i respekt for de smerter hun havde, og det liv hun allerede har levet, vi ønsker ikke at udsætte hende for yderligere smerter og komplikationer. 

Shanti har været en fantastisk hund de sidste 7½ år, en altid glad og oplagt hund, altid klar til sjov og ballade. En fantastik mor, der har fået 2 dejlige kuld hvalpe, 19 stk. i alt, passet og plejet dem efter alle kunstens regler. En fantastisk legekammerat for vores børn, en god træningskammerat, som har givet mange gode oplevelser om det var i redningshunderegi, Tollerklubben, DcH, eller agility. 

Shanti vil blive savnet af hele familien. 

R.I.P. Shanti 

Læs mere her om knoglekræft, og hvilke symptomer du skal være opmærksom på.

 http://www.netdyredoktor.dk/hund/sygdomsleksikon/k/kraeft-i-knoglerne.aspx#.Uzw7qte6BrM.email

 Et sidste billede af Shanti fredag eftermiddag:
2. februar 2014¨

Ja, så skete det som man mindst venter når der ventes hvalpe indefor de næste 14. dage. Fredag begyndte Shanti at opføre sig som skulle hun til at føde, og det var jo lige tidlig nok. Så vi tog til dyrlæge fredag aften, og fik hende røngten fotograferet, og dyrlægen kunne så konstatere at der ikke var nogle hvalpe, og at de som havde været der, allerede var blevet udstødt eller gået til. Hvorfor dette sker er der desværre ikke nogen klar forklaring på, men det er jo lidt trist. Shanti er ikke helt ovenpå endnu, hun piber meget, og spiser ikke meget, så der går nok nogle dage inden hun er sig selv igen.

Så desværre blev det ikke til hvalpe her i foråret. Om vi forsøger igen ved næste løbetid har vi ikke besluttet endnu, nu skal vi lige over denne oplevelse.
.

20. januar 2014

Sidste nyt fra Randers. Shanti har nu besluttet sig for at begynde at spise igen, efter næste at have sat maden af. Hun har siden hendes løbetid kun spist et minimum af hendes foder. Det glider bedst ned, hvis man kan blive håndfodret, eller der er nogen af vores rester i hendes mad. Til gængæld nyder Balder godt af at hun ikke spiser, da han ind imellem lister sig til at tømme hendes skål inden vi når at få det sat væk. Det er ganske som hun har opført sig de andre gange hun har været drægtig. Fra weekenden starter hun på hvalpefoder, så hun får lidt ekstra godt, så håber vi hun vælger at spise. Det er også ved at være tiden at hendes fødekasse skal gøre klar og der skal syes nye tæpper til den, så den er helt klar. Der er nu ved at være syn for sagen. Hun begynder at blive tyk, og hun har ikke længere den samme energi. Shanti virker mere besværet af drægtigheden end vi mindes hun har gjort de andre gange, men alt syntes at være som det skal. Vi har derfor valg at Shanti ikke starter på lydighedstræning her i januar, så det er kun Balder der tager afsted. Shanti må nu nøjes med de daglige gåture, som hun nyder i fylde drag.

Balder er efter Jul startet op med Sweiss sportræning igen. Det nyder både han og Tonny. Næste mål er jo 20 timers prøven, som gerne skal bestås til maj.

Der er også godt nyt fra flere hvalpe fra Shantis tidligere kuld. Alle er kommet godt igennem nytårs aften, og nytårs fyrværkeri. Dog med lidt udfordringer. Balder er heller ikke glad for fyrværkeri, gøer meget. Så det var lidt hårdt for ham at komme igennem nytår. Der er heldigvis ikke så meget fyrværkeri her hvor vi bor. Shanti er helt ligeglad, for hende er det bare en dag som alle andre :-)

 


14. Januar 2014
Shanti fik foretaget en skanning i går, og den bekræftede at der er hvalpe på vej.
Hvor mange der kommer ved vi ikke med sikkerhed, men som dyrlægen sagde "de ligger som perler på en snor", så vi venter i spænding til en forventet fødsel i uge 7, og så ser vi hvor mange der kommer.