Velkommen til Tollerhunden.dk

Temperament

Den voksne Toller er blid (specielt overfor børn), intelligent og imødekommende. Overfor fremmede er den voksne Toller ofte lidt reserveret i starten, specielt hvis ejeren ikke er til stede. Når de føler at ejeren er imødekommende og venlig overfor den fremmede, vil de også vise venlighed overfor den fremmede. Der må ikke vises aggressivitet i almindelige situationer overfor hverken mennesker eller andre dyr. Nysgerrighed ses derimod ofte.

Disciplin er nødvendig (som med alle andre hunde) - men med bestemthed, ikke med hårdhed. Kontrol er måske et bedre valgt ord end disciplin. Man skal lade sin Toller vide, hvem der bestemmer i flokken, og man må vise den, at man er værdig til at få dens respekt og loyalitet.

Hårdhed giver kun stædighed fra hundens side. Tollerne er intelligente og de vil lade sig styre af en glad, venlig og konsekvent leder. Nedenstående tekst er hentet fra hjemmesiden "hundeejere" som beskriver Tolleren således:

 

"Nova Scotia Duck Tolling Retriever er en jagthund, som oprindeligt blev fremavlet til at skulle apportere vildt på land og i vand.

De fleste Nova Scotia Duck Tolling Retrievere lever nu som familiehunde; men det er vigtigt at man i den daglige omgang med sin Toller er opmærksom på dens grundlæggende raceegenskaber.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever er nemlig stadig en aktiv hund, som har brug for at motionere både sin hjerne og sin krop. Når man anskaffer sig en Nova Scotia Duck Tolling Retriever , skal man være indstillet på, at man får en hunderace, der har brug for meget opmærksomhed og meningsfuld aktivitet hele livet. Der skal bruges en del energi og tid på samvær med hunden, og afses tålmodighed og tid til både hundetræning og opdragelse.

Foruden den fysiske motion har en Nova Scotia Duck Tolling Retriever brug for at blive stimuleret mentalt. Det betyder, at Tolleren hele sit liv bør deltage i en form for hundetræning og at hunden i hverdagen skal indgå som en del af sin familie.

Ved hundetræningen skal hunden først og fremmest lære at samarbejde med sin ejer og omgås andre hunde. Det konkrete indhold i træningen er ikke så afgørende, da Nova Scotia Duck Tolling Retriever normalt nyder alle former for træning.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever er en hunderace avlet til apportering, og derfor vil det være naturligt for hundene at hente, bære og bringe ting til deres ejer. Tollerklubbens forskellige kredse arrangerer alle en eller anden form for træning, som er målrettet Nova Scotia Duck Tolling Retriever forudsætninger og behov.

Nova Scotia Duck Tolling Retrievere elsker også opgaver. Både samarbejdsøvelser, spor, tricks, lydighed, apportering, agility, feltsøgning og problemløsning er et hit (og bør være en del af) enhver Tollers liv.

Hvis man sørger for ens Nova Scotia Duck Tolling Retriever er godt aktiveret, får man en hund, som er rolig og et trygt og tillidsfuldt medlem af familien.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever er normalt venlig og omgængelig; men kan være en smule reserveret overfor fremmede. Hundenes oprindelse som jagthunde, kan gøre omgang med mindre husdyr vanskelig - en forudsætning for succes på dette område, er altid at man starter tilvænningen tidligt.

Tolleren er intelligent, let at træne og meget udholdende. Et karakteristika er også, at hundene er meget legesyge.

Noca Scotia Duck Tolling Retrieveren er en middelstor hund, kraftfuld og kompakt, harmonisk og godt muskuløs, med en middel til svær knoglebygning. Den er adræt, vågen og beslutsom. Mange Tollere har et lidt bedrøvet udtryk, indtil de begynder at arbejde."