Velkommen til Tollerhunden.dk

Arkiv År 2011

26. december 2011 - Glædelig jul og godt nytår til alle.
Ja, det er ved at være længe siden vi sidst har opdateret vores hjemmeside, så her i julen er der lige lidt tid til en opdatering :-)
Vi har de sidste måneder haft travlt med arbejde og flytning, og nok ikke haft så meget tid til hunde og hjemmesiden, som vi gerne ville.
Balder er nu en stor teenager, størrer og tungere end sin mor(Shanti), men det er dog stadig mor der bestemmer :-) Efter Shanti's uheld med efterfølgende operation, gik der lige en månedstid eller 2 inden hun igen var "fit for fight" men hun er kommet sig helt uden mén.
I november var de begge med til DKK udstilling i Herning, Shanti i åben klasse og Balder i hvalpeklassen. Balder fik "lovende" og Shanti "god". Et trin ned af stigen til begge hunde i forhold til sidst de var afsted. I det nye år, vil vi tage Balder på udstilling i foråret.
I det nye år skal der sættes ”tryk” på lydighedstræningen med Balder, og Shanti skal i gang med agility, som vi kort startede på inden hun kom til skade.
I det nye år skal der også være tid til det hvalpetræf for Shanti’s hvalpe, som vi havde planlagt her i efteråret, men ikke har nået.
 
30. september 2011 - Nyt fra Benji. Det går rigtig godt med ham. Han er mere og mere med til træning i hundeklubben og hjemme er han en rigtig bandit. Han er altid med på noget ballade og sjov. Han er dog stadig noget ung i forhold til Morgan (naturligvis da Morgan snart bliver 1 år), men vi kan rigtig mærke det på at Benji hurtigere bliver træt og ikke kan lære nye ting så længe af gangen. I slutningen af August var Benji til udstilling sammen med Buffy og Balder og fik resultatet lovende og flotte kommentarer. Om Benji skal afsted til flere Udstillinger er endnu ikke bestemt. Benji vokser rigtig flot nu og har fået mere sul på kroppen. Mvh Jeppe og Benji
 
14. september 2011 - Når uheldet er ude.
I lørdags var vi ude i haven for at lege med Shanti og Balder, de elsker at løbe og hente en pind som man kaster. Denne leg kan også går galt, for hunden ser ikke altid hvor den løber :-( 
Skæbnen ville at Shanti, for fuld fart, rammer en keramik figur i haven, figuren går i stykker, og samtidig skærer en blodåre/vene helt over 3 steder på højre forben. Herefter starter en lidt hektisk time, hvor vi får lagt årepres på forbenet, som Charlotte holder på hele vejen til dyrlægevagten, for det bløder temmeligt meget.
Dyrlægen beholder hende i 2 timer, for at sy venen sammen igen. Vi får så at vide da vi henter Shanti, at der også er skåret lidt i en sene og en muskel, men at hun ikke tror at hun får nogle mén.. puha.. for en oplevelse
Shanti den tapre hund, fortrækker ikke en mine, hverken da det sker eller på noget tidspunkt efter :-) 
Dagen efter, begynder hun at gå på benet, og det går fremaf dag for dag. I dag skal forbindingen af, og så går der nok 1-2 uger inden vi igen kan komme til træning og agility.
7. september 2011 - Nyt fra Kida(Bessie):
Alt går godt her i Lyngby – og Kida trives.
Vi har haft en god (våd) dansk sommer, rundt omkring i landet bl.a. i sommerhus i Nordsjælland. Der var lidt udfordringer i alt det våde tøj, regntøj og våd hund i et lille bitte sommerhus, men vi hyggede os alle alligevel. Og havde gode ture til stranden. Hvor Kida forsigtigt kom ud at soppe. Hun er meget interesseret i vandet, men ikke helt tryg endnu. Hun har ikke rigtig svømmet, men er begejstret for mudderhuller, å løb, kæmpe vandpytter (som der jo har været mange af), så mon ikke det nok skal komme, at hun kommer ud hvor hun ikke kan bunde.
 
Vi var ligeledes 10 dage i Sverige, og der var hun på ferie hos Mormor i Roskilde. Mormor har en stor Golden, Silja, og de 2 blev virkelig tæt knyttet. Alt hvad ”Tante” Silja gjorde, skulle Kida gøre efter. 
Hjemme, og i gang med hverdage igen, synes jeg at det kører rigtig godt. Vi har haft et par ”bide i stykker oplevelser” som nok skyldes ked som hed, når hun har været for længe alene hjemme. Men det er i småtingsafdelingen, når man hører fra andre hvalpe ejere! Så jeg har været meget opmærksom på at der er legetøj, tæpper hun kan (og må) bide i, lidt pinde mm. når hun er alene. Hun klarer det super godt, og der kan være lange dage ind imellem. Asta på 9, er begyndt at komme lidt tidligere hjem nogle dage, så det hjælper lidt på dagenes længde :-) Men jeg er imponeret over hvor flot hun klarer det.
Træningen er gået i gang med Dansk Kennel Klub i Hillerød, og selvom der mest er små skødehunde(som synes Kida leger lidt voldsomt) på holdet, er det meget lærerigt og vi har masser af hjemme træningsopgaver for. Nogle ting kommer meget nemt til hende (og er vi nok mere flittige i at få trænet noget mere end andet) andet går lidt mere langsomt. Men hun er meget opmærksom på mig, god at få kontakt med og meget lyttende til det jeg siger. Hun er rigtig god til at gå uden snor (og mindre god med :-)). Vi har en kæmpe mark lige uden for huset, hvor bonden netop har høstet. Og det er et hit med alle de musehuller, tonsvis af dufte, andre hunde og så bare det at jage duer og spurve på flugt. Hun kan piske af sted og er meget hurtigt og adræt. På de turer hun går uden snor, behøver jeg stort set ikke kalde på hende, for hun holder meget øje med mig, og er sød til at komme, også selvom hun måske hellere ville den anden vej. Det er super skønt. Hun lystre pænt, spytter ting ud af munden – som jeg siger nej til (IKKE hestepærerne !!!) men andre ting, både i naturen og hjemme. Det gør det lidt nemmere hvis hun er kommet til at tage en bil eller noget andet legetøj i munden.
Så alt i alt går det godt, og hun er en meget sød, skøn, legesyg, tryg og velfungerende hund.
28. august 2011 - Udstilling i Horsens. Søndag morgen kl. 9:30 stod vi i Horsens for at komme på vores første udstilling med Balder. Vi var nogle stykker som var taget afsted, Helene og Michael med Buffy, Line og Jeppe med Benji og Morgan, og Helena og Casper med Hannah. Shanti var også med, men hun blev ikke udstillet, da hun var i dårlig pelsstand på tilmeldingstidspunktet.
De første der skulle i ringen var Benji og Balder, i babyklassen hanner. Benji fik L(lovende) og blev 2. vinder, Balder fik SL(særdeles lovende) og blev 1. vinder, hvilket betyder at han skulle i ringen igen senere, for at kæmpe om at blive BIR(Bedst i racen - Baby). Benji fik følgende udstillingskritik: "Velformet hoved, god halslængde, lidt for flade ribben, lidt for løse albuer, veludviklet bagpart, bevægelser endnu (og heldigvis) meget hvalpede"
Så var det Buffy's tur i ringen også i babyklassen tæver. Hun klarede det rigtig flot, og fik SL(særdeles lovende), og blev 3. vinder. Udstillingskritik:  
4 1/2 mdr. gammel baby af passende størrelse. Sødt hoved, god hals, god front, veludviklet krop - lidt stejl bagbensvinkel. Bevæger sig pænt fortil, lidt trippende bagtil. 
Buffy på udstilling:
 
Nu var det så Balder's tur igen. Denne gang klarede han så godt, at han blev BIR - Baby - Hurra...:-) se kritik, og dommer kommentar under menupunktet Balder/udstillinger
Stolt Balder med sine præmier :-)
Herefter var det Morgan's tur i Juniorklassen for hanner. Han fik Excellent(det bedste) og blev 1. vinder - Sådan...
Til sidst var det Helena der skulle ind i ringen med Hannah, hun fik også Excellent og blev 3. vinder.
God dag for alle, men tror vi alle skal træne noget mere ringtræning, det kan vi gøre meget bedre næste gang :-)
 
Efter denne gode start på dagen, kørte vi på en fortjent tur til MD, og herfra videre til en kop kaffe, og hundeluftning i Randers i vort nye hjem.
Perfekt dag, hvor der var enighed om at vi skulle prøve til udstilling igen i Herning til november.
Stemningsbilleder fra Randers:
 
 
 
"4 1/2 mdr. gammel baby af passende størrelse. Sødt hoved, god hals, god front, veludviklet krop - lidt stejl bagbensvinkel. Bevæger sig pænt fortil, lidt trippende bagtil."
 
25. august 2011 - Så kom Balder i gang med hvalpe træning, det gik bare rigtig godt, han er meget opmærksom på mig, og der er ikke de store problemer med at holde ham fra de andre hunde. Det går bare super, så må vi se om vi kan gøre fremskridt til næste gang. Vi har fået hjemmeopgaver for at vores træner, dæk og plads øvelser.
11. august 2011 - Så fik vi startet op på hvalpetræning med Balder, dvs. det var kun Tonny der var afsted, idet første aften var introduktion og gennemgang af træningsmetode. Fra onsdag i næste uge, er vi begge klar. Vi er startet hos Marie Olsen, Randers Dyreterapi, så vi har 130 km til træning, indtil vi flytter puha... :-) men det skal nok blive godt.
Balder har i denne uge været ved dyrlæge, for at blive vaccineret. Balder vejer nu godt 14 kg :-)
Når vi flytter næste weekend, så skal vi til at have Shanti igang igen med træning, hun er blevet lidt forsømt efter hun kom af med hvalpene, men nu skal det være. Vi vil starte med at kikke på lokalafdelingen af DcH i Randers, og starte på et hold der.
 
Et par billeder af Balder, når han tager en "slapper" hos Charlotte :-)
 
 
 
8. august 2011 - Sommerferiehilsen fra Balou (Dorthe & Dennis)
Nu er det vist ved at være tid til en lille update fra Balou…
Balou har det rigtig godt og er efterhånden blevet en stor hund. Han har fået begge sine vaccinationer hos dyrlægen, og sidst blev han også vejet og vægten viste 11,5 kg. Vi har i de sidste mange uger ikke haft uheld indenfor, - dejligt. Pigerne træner lidt med ham, så nu kan han faktisk, sidde pænt når de siger ”sit”, han kan give pote og han lægger sig, når de siger ”dæk” til ham :o) Han er faktisk også blevet rigtig god til at gå i snor og han krydser ikke ind foran os når vi går tur.
Bilturene, som han tidligere ikke har været alt for vild med, er nu også blevet en vane og han hopper i dag selv ind i bilen, - også hvis døren bare står åben, men vi egentligt ikke skal ud og køre :o)
Han er meget nysgerrig og ting tager tid når vi er på tur :o) Alt skal jo lige undersøges, snuses til og måske endda bides lidt i… Finder han en pind/gren på turen, tja så kan det kun gå for langsomt med at få den med hjem i haven og nyde den :o)
Den sidste uges tid er han begyndt at gø, bare en enkelt gang eller to, hvis nogen tager i døren eller banker på, - så lidt ”vagthund” er der da i ham.
Han er dog ikke så begejstret for at være alene hjemme. Det er endnu ikke noget han har prøvet så tit, men når det sker, tja, - så koster det altså altid lidt ”ødelæggelser”. Han har bidt hul i en af mine tasker, han har bidt alle hjørnerne af vores dug på bordet, han har snuppet et håndklæde samt et viskestykker og gumlet lidt på dem. Det er bestemt småting og vi bliver også bedre til at fjerne ting fra køkken-alrummet.
Vores første sommerferie med hund er også veloverstået :o) I den første uge var vi i sommerhus i Klitmøller. Vi havde Balou med på en del ture. Vi besøgte blandt andet Jesperhus Blomsterpark, Molersmuseet og Skarregaard. På vores ture har vi mødt rigtig mange, som lige ville sige ”hej” til Balou og heldigvis tager han godt imod alle. Vi gik en del ture i området og alt blev undersøgt.
 
I den anden uge gik turen til Rømø, også her havde vi selvfølgelig Balou med og igen var han med på mange ture. Og han klarede det så fint. Han er en rigtig god og glad hund at have med omkring, - heldigt for han er endt i en familie, som tit er på farten… Vi fik set en masse af naturen på Rømø. Vi havde også Balou med til Møgeltønder og gik en lang tur i området der omkring. Han fik også set Højer Slusen og fik våde poter i vandet deromkring.
Det er også blevet til at par ture til Fanø, hvor familien er blevet besøgt. Det har også betydet, at Fanø Balou og Ringkøbing Balou har mødtes og leget godt sammen. Sidst vi var på Fanø mødte Balou endnu en hund i familien, Alaska som også er en Golden Retriever. De tre hunde hyggede sig gevaldigt og fik virkelig prøvet hinanden af med vild leg i haven… Balou sov med det samme han fik sig lagt i bilen, - klar til hjemturen :o)
Ferien har også budt på ture til Vesterhavet, hundeskoven og selvfølgelig fjorden.
Vi har tilmeldt Balou til hvalpetræning, som begynder i slutningen af august.
Det var lige lidt fra Balou. Håber I har nydt og nyder sommeren.
29. Juli 2011 - Nyt fra Banja som nu hedder Jessie.
Jessie har det rigtig godt, hun vokser og vokser, det går simpelthen så hurtigt, selvom jeg ikke synes at hun der så stor ud som Balder, men hun har jo altid været den lille.
 
Vi er rigtig tit i hundeskoven, hvor de elsker at være.
Jessies bedste ven i skoven er Djego (en amstaff, han er på et af billederne med mundkurv på), de to leger bare så godt sammen.
Har haft dem med ovre på en campingplads i silkeborg, hvor de var ude og bade, også Jessie. Det var en stor succes, hun virkede vildt begejstret for det.
Både hende og James hentede pinde. Men hun blev hurtig snug! Når jeg kastede pinden, løb James efter den og så kunne hun jo tage den fra ham i vandkanten, så blev hun ikke så våd.  haha
Jessie og James har været på sammerferie en uge, på samsø hos Bjørns forældre, mens vi var i Norge.
De har en Golden Retriever, på 10 måneder, så der var bare fuld knald på hele ugen. Men det gik rigtig godt.
Det gik ikke længe efter at Jessie var kommet før hun fandt hende ynglings sted at ligge sine efterladenskaber. Nemlig midt på trampolinen! Ikke så super lækkert.
Men heldigvis har hun glemt alt om det efter hun var på ferie, så det skulle gerne være slut nu :)
Jessie er som i nok selv havde regnet lidt ud, blevet lidt af en hystade og mener hun selv skal bestemme det hele og alle. Så det er lidt af en opgave, men tror det hele bliver lidt bedre når vi starter til hundetræning. Det glæder jeg mig meget til.
Det køre stadig rigtig godt med Jessie og James, der er ikke noget der kan skille dem ad! 
 
Det var vidst det for denne gang.
Jeg ville lige høre om hvad den udstilling i horsens går ud på ?
Skal man ind og gå i en ring og sådan.
Kunne godt lige tænke mig at høre lidt om det nemlig.
Kærlig hilsen 
Maria, Jessie og James  
21. juli 2011 - sidste nyt fra Bosco
Lige lidt nyt fra Bosco`første uger.
 
Turen hjem var på ca en time og det klarede han flot. Vi kørte turen uden pauser, da han ikke gjorde tegn til at skulle tisse. Han var lidt urolig i starten og kunne ikke helt finde ud af, hvad han skulle, men efter ca 15 min var han faldt i søvn og vågnede kun op nogle få gange.
Da vi kom hjem havde børnene ventet med længsel på at han skulle komme. Børnene klappede og aede ham men ellers gav vi ham tid og god plads til at se sig omkring. Desuden var vi alle flittige med at give en godbid, når han kom hen til os. Om aftenen peb han lidt og ligeledes da vi skulle i seng men det gik hurtigt over, når man lige lagde en hånd ned til ham.
Den første nat havde jeg forventet at skulle op et par gange og var også vågen ved den mindste lyd, men det blev ikke til noget for Bosco sov fra kl.23 til kl. 6 om morgnen, men så ville han også gerne ud. Sådan er det gået lige siden vi har ingen uheld og ture ud for at tisse om natten, endnu. Han har dog haft uheld om dagen men det har været begrænset.
Jeg har været hjemme sammen med ham den første uge og det har været helt fantastisk.
Bosco er nu bevidst om sit navn og kommer når jeg kalder, han er meget nysgerrig men bliver i nærheden. Han er en lille hygge hund der helst vil ligge på vores fødder og sove men er ellers blevet glad for hans kurv. Han kan finde på at ligge på ryggen og sove.
 
Der er sket meget siden jeg skrev den første mail, tiden går og han vokser hurtig, men sådan er det jo også for Balder. Bosco er vild med hundetræning og ture i hundeskoven, men han skal se nye ting an før han er helt tryg.
Vi er alle glade for Bosco og kunne ikke have gjort et bedre valg.
Det med udstillingen i Horsens,er det den der ligger sidst i aug og kommer de andre hvalpe?
 
De bedste hilsner fra
Martin, Toke, Asger og Louise
 
p.s. Charlotte havde ret, det med at være alene hjemme var han ikke vild med så det krævede lige lidt træning, men det går fint nu.
24. juli 2011 - Så er ferien ved at være forbi, og her lige en opdatering af hjemmesiden.
Både Shanti og Balder har været på ferieophold hos vores familie, mens vi har nydt et ferieophold i Spanien. Vi er så heldige at vi har flere i familien der også har tollere, og så skiftes vi til at passe hinandens hunde, når man er på ferie, det er bare super dejligt. Siden sidste opdatering har vi også haft Balou på besøg en weekend, hans mor og far skulle giftes, og han kunne ikke komme med :-)
Herunder ses de på deres "vante" plads under havestolen :-)
 Shanti er inden i en periode med tab af pels, så hun er bare helt "hårløs" og ligner slet ikke sig selv, men det kommer vel igen... hen over de næste måneder..
Balder er ved at være en stor dreng godt 3½ måned vejer han nu godt 12 kg. Han er dejlig rolig, for det meste :-) Vi er ikke rigtig startet på noget hundetræning endnu, vi har kun været ude i DcH et par gange inden ferie.
Sidst i august flytter hele familien inkl. hunde, fra Thisted til Randers, så vi skal have fundet os en god hundeklub i det nye hjemmeområde. Kender I nogen, så skriv til mig, Takker.. 
Den 28. august er der hundeudstilling i Tollerklubben. Udstillingen foregår i Horsens. vi har meldt Balder til i Babyklassen 3-6 mdr. Pt. ved jeg at Buffy også er meldt til, herudover har Benji, Bosco og Bella snakket om det. Vi håber at så mange som muligt vil melde sig til, det kunne være rigtig hyggeligt at mødes igen. Tilmelding gøres på hundeweb.dk eller via tollerklubbens hjemmeside
 
14. juni 2011 - Så er det vist ved at være tid til en opdatering af hjemmesiden :-)
Sidste hund er nu blevet afhentet. Fra sidste mandag, har Bosco fået nyt hjem hos Louise og Martin, på Viborgvej uden for Holstebro. Her Louise sammen med Bosco.
 
Så nu er der kun Balder tilbage, og han er nu blevet til vores 2. hund, og jeg har derfor oprettet et menupunkt, hvor der kommer til at stå lidt om ham, i fremtiden. Se her.
 
I den sidste uge har Balder oplevet rigtigt meget. Han har været med på DcH's træningsplads 2 gange, og her har han snakket med flere forskellige hunde både store og små, og selvfølgelig også hans bror Benji, som var der sammen med Jeppe og Line.
En tur igennem gågaden i Thisted, har vi også prøvet, og det blev til en lang tur, da der var mange der "lige" skulle snakke med den lille fyr,
Lørdag var Balder med på udflugt ved "Bøgestedrende" - det blev dog lige rigelidt for den lille fyr, han gik "død" da vi nåede op til Sømærket. Her ligger han og sover op af sømærket :-)
  
 
Søndag havde vi så "Tollertræf" i hundeskoven. 5 Tollere var med. Benji, Buffy, Balder, Morgan og Shanti. Vi gik en kort tur og hundene fik lov til at brænde energi af sammen, mens vi "voksne" fik en tollersnak.
SE lige 3 smukke hvalpe .....
           Omgivet af Tollere :-)

11. Juni 2011 - mail fra Balou:

Nu er det vist blevet tid til en lille opdatering til jer om Balou :o)
Balou har fundet sig fint tilrette i hans nye omgivelser. Han er efterhånden blevet rigtig god til at finde døren, og selv søge derhen og ud når han skal tisse / lave. Vi har ikke haft mange uheld herinde den sidste uges tid.
Han sover stadigvæk hos os og er ude et par gange hver nat. Når han er ude om natten, ved han helt hvad han skal og er hurtig inde igen. Han falder som regel også hurtig til ro igen.
Vi har nu indført små daglige gåture, morgen, middag og af og til om aftenen. Det er ikke lange ture, men han nyder dem. Han er faktisk også blevet helt god til at have snor på. Dog drøner han frem og tilbage mellem os når vi er på tur :o) Det med at gå pænt er vi ikke kommet til endnu :o)
Vi har også haft ham med på nogle korte køreture og han har efterhånden affundet sig med, at han skal ligge på gulvet foran i bilen.
Vi har også øvet Balou i at være alene hjemme. Det er han ikke så vild med… Det bliver til en del hylen, men kun for en kort stund. Så lægger han sig til at sove / slappe af. Han har endnu ikke ødelagt noget, - de få gange han har været alene, - så langt så godt :o)Tirsdag morgen blev Balou dog noget skidt. Han kastede op og kunne ikke rigtig få hold på det igen. Så vi tog ham med til dyrlægen. Hun kunne dog fortælle, at han intet fejlede, men at han lige skulle på ”skåne-kost” et par dage. Han kom derfor på kogt ris med fiskeboller. De efterfølgende dage havde han lidt tynd mave, men vi er nu igen på rette vej og tilbage på alm. kost tilsat hytteost….  

9. juni 2011

Mail fra Bella:

Lige en kort hilsen fra Børkop.

 

Bella har været alene hjemme for første gang i dag, fra kl. 8.00 til kl. 12.00. Kun en lille tissetår i køkkenet ellers ingen uheld eller ’hærværk’

Vi har trænet 5-10-15 & til sidst 25 min ad gangen pr dag, men i dag var altså første gang ’for real’. Vi har sat forbruget af godbidder en smule ned, efter at hun de sidste dage har lavet stort 5-7 gange i døgnet ! Hun får de 165 gr hvalpefoder og så lidt færre godbidder. Hun har ligeledes fået smag for fiskefrikadeller og små kødben med frossen leverpostej i. Tror dog vi har været lidt for gavmilde med maden/godbidderne…. 

Hun trives fortsat og er blevet godt fræk .. især når hun har sin ulvetime, går hun helt amok. Hun bider meget når hun vil lege, det prøver at lære hende lidt af med. Hun har fået en lille hundeven på vores nabovej ( lille King Charles Cavaliler ). 

Mvh/Maria, Anders, Oliver, Casper, Caroline og Bella.
4. juni 2011 - Sidste nyt fra Balou:
Her lige en lille update fra Balou i Ringkøbing…
Balou har vænnet sig til sine nye omgivelser både ude og inde. Han er helt med på hvor madskålen og vandskålen står og har ingen problemer med at finde dem. Han er efterhånden også blevet dus med hans kurv, som står i køkkenet, - dog ligger han ligeså meget rundt omkring i huset på gulvet og sover. Vi har købt lidt legetøj til ham og det er han ret vild med.
Han spiser godt og vejer i dag 5,4 kg.
Vi har haft enkelte uheld indenfor, men i det store hele er han rigtig god til at tisse og lave udenfor. Han har ingen problemer med maven og hytteosten brugte vi kun de første dage.
Han er en lille ”tryghedsnarkoman” og vil helst ligge ved vores fødder. Han sover forholdsvis roligt om natten og vi er som regel uden et par gange. Indtil videre sover han sammen med os om natten.
Pigerne elsker at lege med ham i haven og han nyder deres opmærksomhed. Han har også haft besøg af nogle af pigernes kammerater og det tog han fint. 
Vi øver ham i at have snor på, - det er han bestemt ikke vild med, - selv om det allerede går fremad. Vi øver små ture i og udenfor haven af få minutters varighed. I dag vil vi forsøge at tage ham med en tur ned til fjorden og øve at gå i snor. 
"Balou på fodboldbanen :-)"
4. juni 2011 - Opdatering fra hvalpenes nye familier.

Min nye have undersøges :-)
 

Bella sammen med famien Sigvardt, fra Børkop. Første melding efter ankomsten til Børkop:

Turen hjem gik fint. De første 10 min var der godt nok en del ’piben’, men så faldt hun til ro.

Vi ’tissede’ en enkelt gang, men det skulle vi aldrig ha’ gjort J : ingen tissen, kun kiggen og dyb forundring over ’hvad vi skulle her’ ?! Hun kvittede med at pive 10 min da vi kørte igen.

Herhjemme fandt hun hurtigt sin kurv, og vi har aftalt at hendes hjørne er 100 % fredet til hende… det lader til at hun allerede har taget sin kurv til sig, og sover i den !!  Maria har sovet ved hende i nat.

Det gik fint….. var ude to gang og tissede og lavede stort J. Vi havde dog 3-4 ’uheld’ indendørs i går i løbet af dagen. Hun peb også med jævne mellem rum i går, vi tror hun råbte på mor.

Her til morgen og formiddagen har hun været i fuld hopla !!! Der leges med børnene og hun er super glad J !! Der er fuld fart på.Hun spiser godt, men har fået lidt tynd mave, så hun har fået hundemad/ris/hytteost til morgenmad.

 Tusind tak for en dejlig hund

 Breaking news !! : Hun er lige kommet ind fra haven og har lagt en lille pølle….. fast, ikke tynd mave længere

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bessie sammen med Christian og Marieke, fra Lyngby. Bessie hedder nu "Kida". Første melding efter den lange tur hjem.

Vi havde en rigtig god tur hjem i går. De første 20 minutter sad Bessie på mit skød og pev en del. Så flyttede jeg hende ned på tæppet i havde givet os med – og så lå hun ved mine fødder og sov hele turen til Ebeltoft. Uden stop!! Hun klarede det så flot. Ved færgen var vi i god tid og luftede hende. Hun havde snor på og var lidt utilfreds med det. Men hun fik tisset og lige nappet i lidt græs og mælkebøtter inden vi skulle om bord. Færgeturen gik fint. Hun var lidt urolig, men sad på skødet og klarede det uden ”uheld”. På Sjælland faldt hun i søvn igen, og vi havde et enkelt stop inden Lyngby, men hun ville ikke tisse.

Vel hjemme på Bjælkevangen var der tegnet og klar til den helt store velkomst. Ungerne var overraskende rolige og sad stille på gulvet (Laurits den lille sov) og Bessie gik stille rundt og snusede. Hun var kort lige i haven for at tisse, men hurtigt inde igen. Hun fik sin aftensmad og det gled fint ned.

Ved 22 tiden gik hun omkuld og jeg skyndte mig også i seng. Hendes lille hus står ved siden af mig og hun var ikke meget for at skulle derind. Jeg havde lagt hendes tæppe + en bamse derind. Jeg sad længe foran huset og beroligede hende og til sidst lykkedes det et sove. Et par timer !!! Jeg var ude 3 gange (00 – 03- 06 ) og gjorde det med 3 timers interval, da hun peb temmelig meget og det var svært at afkode om det var fordi hun skulle tisse, eller bare ked af det. Men vi kom igennem natten – med nogle sammenhængende timer. Fra kl. 6 var der fuld gang i den og efter at have tisset var det tid til morgenmad.

Hele dagen er forløbet så fint og hun har hurtigt fundet ud af hvor mad og vandskål står – hvor hun skal stille sig for at komme ud i haven – hvor vi sætter hende i haven når vi tror hun skal besørge  – og sådan helt generelt har hun fin styr på huset. Hun har været meget legesyg, både inde og ude. Og hun har været meget træt. Hun har pebet i perioder, hvor hun ikke kunne finde hvile, og så har jeg lagt hende i ”huset” og sat mig ved åbningen til hun faldt i søvn. Hun søger ikke selv derind, men sover gerne på gulvet alle vegne i huset. Både midt på gulvet og lidt gemt bag stoleben mm.

Hun er faldet så fint, og overraskende hurtigt, til. Hun reagerer ikke på ungernes støj. Hun løfter lige blikket, og ørene, og sover så videre. Hun er glad, har spist godt, og allerede pebet ved døren for at komme ud at tisse. Der har været lidt uheld indendørs, men ellers har hun besørget mange gange udenfor.

Nu ligger hun her i arbejdsværelset og sover under Christians stol. Så skal hun luftes lidt – og så puttes for natten. I morgen har hun en rolig dag med mig herhjemme, så det bliver nok fint for hende.

Hun er en fantastisk skøn hund og vi har taget hende til os – alle 5 – meget nemt..

 
 

 

Benji sammen med Line og Jeppe, fra Thisted.

SE OGSÅ DERES HJEMMESIDE HER

Kort beretning fra de første dage. Først og fremmest vil jeg sige at det går rigtig godt med Benji.. Han er faldet rigtig godt til nu, ham og Morgan leger det meste af dagen (medmindre de sover, hvilket de gør ret tit).. 

Han er super glad for at komme med ud at køre, HVIS han må sidde på skødet af Line når vi kører.. Vi har valgt, at han ikke skal lære at være i buret før han er lidt mere selvsikker, men vi prøver dog hver gang..

Han sover det meste af natten, men sådan hen omkring en klokken 2-4 stykker, så vil han meget gerne op i sengen til os eller have at Jeppe ligger sig ned på en madras vi har lagt i soveværelset.. Så sover han også til mellem klokken 7 og 8..

Det der med at besørge inde, tja det sker da, men hvis vi er obs på ham, så er der faktisk ikke så mange uheld indenfor..

Han har været med til hundetræning, ikke for at træne, men bare for at mærke atmosfæren i hundeklubben og ikke mindst lege med lille Nova (hende der skulle have haft hvalp oppe fra jer. Hendes hund) Det går super godt, men han bliver hurtigt utålmodig og træt..

Alt i alt er vi super glade for at vi har måtte hente en hund hos jer

 

 

Banja, sammen med Maria, fra Odder. Banja hedder nu "Jessie"

 Kort beretning fra hendes første dage i en ny familie.
Her kommer lige en update, om hvordan det går med Jessie (Banja-musen).

Hun er faldet så godt til, her idag begynder man virkelig at kunne mærke hun føler sig tilpas.

Hjemturen gik fint, hun var lidt urolig i starten, men det hjalp at vi lagde hende ned i en kasse, så faldte hun til ro.
Hele familien tog godt i mod hende, og ikke mindst James. (Tollerhan på 3 år) De svinger rigtig godt sammen, de kan lege sammen, ligge sammen, men Jessie er jo hvalp, så hun er også rigtig god til at drille ham. Men han tager det stille og roligt og trisser bare væk når hun bliver for meget. 

Nætterne går bare rigitg godt, hun sover alene i gangen, og det gør hun bar rigtig fint.

Idag har hun og James været med nede og se den mindste af plejebørnene spille fodbold, hun blev træt og endte med at falde i søvn på min mave. Så lå hun ellers bare der og snorkede HØJT, SÅ hyggeligt.

 

Bax sammen med Thomas, fra Egå. Her bor han nu med Thomas og Annie.

Tilbagemeding fra de første dage har været meget positive, og Bax syntes allerede at være faldet rigtigt godt til.

 

Balou her sammen sin nye familie Dorhe og Dennis og deres børn, fra Ringkøbing.

 

Tilbagemelding fra Ringkøbing har været, at Balou er godt på vej til at blive en del af familien.

 
Vi her i Thisted glæder os til at skulle passe ham om et par uger :-)

 

MANGLENDE FAMILIEBILLEDE
 
 
 
 
 
 
 

Buffy her sammen med sin nye familie Helene og Michael, fra Nors.

 

Se også deres hjemmeside http://www.bricksite.com/tollerhundenbuffy

Tilbagemelding fra de første døgn.

Så er der lige en hilsen fra Nors, vi har haft Buffy i ca. et døgn nu - og der er sket SÅ meget :)

Hun er faldet godt til allerede, hun piver lidt - men det er vidst kun for opmærksomhedens skyld..
Hun har kun haft ét lille uheld indenfor, ellers har hun "lavet" hver gang vi har været ude med hende..

Hun spiste ikke så meget igår aftes - men så tog hun til gengæld lige 110 gr. imorges og yderligere 50 gr. til middag.. Hun får det hun kan spise - så vi prøver at se hvor meget  aftensmad hun har lyst til nu her :)

Natten gik fint, vi var dog oppe med hende en 3-4 gange - hvor hun pev lidt.. Halvdelen af gangene skulle hun rent faktisk tisse m.m.. - Den anden halvdel af gangene gik vi "forgæves" og fik lidt frisk luft i nat :)

Vi har haft mange gæster idag, og hun har taget det meget pænt! Hun var specielt helt vild med Gustav og Silje - dejligt.. Når hun havde brug for et hvil, lagde hun sig hen ved siden af sofaen og fik lidt ro :)

Har vedhæftet et par billeder - hun er rigtig nysgerrig! Hun har været rundt over det hele - og taget sig tid til et par hvil med hendes nye yndlings bamse :)


 
2. juni 2011 - Puha... det har være nogle hårde dage her henover weekenden. Der er nu  blevet afhentet 7 hvalpe, og huset er godt nok tomt ;-( heldigvis har vi Bosco frem til på mandag, og så selvfølgelig Balder som vi har bestemt selv at beholde :-) 
Vi har fået tilbagemeldinger fra alle de nye hundeejere omkring hvalpenes første dage i deres nye hjem, og alle har meldt positivt tilbage.
I morgen vil jeg opdatere hjemmesiden med billeder og mails, så I kan følge med i hvalpenes liv, i deres nye familier.
23. maj 2011 - I går havde vi besøg af Line og Jeppe fra Thisted, som kom forbi for at se på de sidste 2 hanhunde. Både Line og Jeppe er hundetrænere i DCH, og har en toller i forvejen som Line træner med. De har i dag bestilt Benji som deres næste toller, og det er vi rigtig glade for, for hos dem får han et rigtigt godt og aktivt tollerliv.
20. maj 2011- Fredag, solskin, tur til vesterhavet med Shanti og alle 9 hvalpe. I dag har vi været en tur ved vesterhavet med de små dejlige hvalpe. En lille køretur på 15 min. hver vej og en time ved vandet, super dejligt - alle klarede køreturen fint, og de hygge sig rigtig ved vandet med at løbe efter Shanti eller efter Mathias (se billederne). Flere af dem fandt små pinde de kunne løbe med, og nogle stykker var også lige ude og få våde poter :-)
Vi måtte have lidt hjælp til at klare de mange hunde, ved vandet, så Helene og Michael(som skal have Buffy) havde frivilligt meldt sig til at tage med, tak for det..:-)
Der er flere billeder under GALLERI/HVALPE
 
 
 
19. maj 2011 - Nye bileder af alle hvalpe under menupunktet hvalpe eller klik her
Dyrlægebesøg: Tirsdag sætte vi alle hvalpe i bilen - til deres første køretur, vi skulle nemlig over til dyrlægen for at få alle hvalpe chippet, og sundhedstjekket.
Køreturen var kort, alle syntes at tage det meget fint. 
Alle hvalpe blev tjekket igennem, og de var alle helt PERFEKTE.
 
Her er alle kommet i bilen :-) på vej til dyrlægen
 
Den søde dyrlæge tjekker os alle steder, også vores tænder, det gik rigtigt fint.
 
Her er det Bessie som får tjekket sine ører.
 
Flere billeder under Galleri/hvalpe
16. maj - 2011 vægtdiagram 6. uger gammel
 
16. maj 2011 - De sidste 4 dage har vi rigtig haft besøg af de kommende hundeejere, og vi er blevet enige om hvilke hvalpe, der skal til hvilke familier.
Torsdag aften havde vi besøg af Louise og Martin m/børn, de skal have Bosco.
Fredag aften var der så besøg fra Lyngby. Marieke og Christian m/børn havde taget den lange vej til Thisted. Når nu de var i nordjylland, så tog de et ophold i sommerhus ved vesterhavet, så de kunne komme på besøg igen lørdag. De skal have Bessie med sig hjem om 14. dage.
Her er de på  besøg i hvalpenes "børnehave"
  
Herunder er Gustav ved at blive "overfaldet" af en flok livlige hundehvalpe :-)
 
Lørdag formiddag havde vi så besøg af Maria, som kom for at hilse på Banja, som skal med hende til Odder om 14. dage.
 
 
Søndag var der så besøg af Dorthe og Dennis m/piger de skal have Balou med hjem når den bliver 8. uger
Her er Balou "gået kold" efter leg i stuen.
 
12. maj 2011 - Så blev "børnehaven" færdig og de små hvalpe, har nu fået meget mere plads at bevæge sig på. Vi har udstyret børnehaven med lidt forskellige daglige ting, såsom blomsterpotte, vandspand, en sæk, noglet træ, en palle, en flad fodbold mv. så de kommer i kontakt med forskellige elementer.
Jeg har lagt mange nye billeder ind i galleriet fra "børnehaven" SE HER
Hvad ligner det at "Mor" står udenfor hegnet :-)
 
9. maj 2011 - Her sker der bare meget, hvalpene nyder det gode vejr, og døren ud til terrassen står åben næsten hele dagen. Her hygger vi under havemøblerne..
Nu får de hvalpefoder 3 gange om dagen, stadig opblødt i vand. Shanti giver mælk 3-4 gange om dagen, men det er helt sikkert at det nu bliver mindre og mindre.
Vi har i den forgangne uge haft besøg af en del af de kommende hundeejere, og der er blevet snakket meget om hvilken hund der kunne passe til deres familie.
I dag har vi haft hvalpene helt ude i haven, på græsplænen - og det er første step hvorefter de sidst i denne uge skal ud i en stor løbegård/børnehave, hvor vi sætter forskellige aktiviteter op, så de rigtig kan blive udfordret.
Ugens vægtskema.. der bliver taget på og Balou(Sort) er blevet indhentet på vægten :-)

Der er fart på, når man får frit løb i haven........

Man kan også bare blive en del af "planterne"

Vi fortsætter bare i fuld fart...

Lad os tage en "dans" :-)

 
2. maj 2011 - Opdatering fra de sidste dage:
Vægt skema på uge basis, alle tager på efter planen. Stort format kan ses under billeder.
Vi er begyndt at tage hvalpe ud fra kassen og ind i stuen, gerne parvis, så får de lov til at hygge sig her. Her er det Bax der er på rundtur i køkkenet og i stuen. Ja, han er en sulten hund, alt skal spises her tømmer Bax det sidste i skålen.

Stående taffel :-) Det er ikke altid det er nødvendigt at ligge sig for at fodre. Shanti har fundet en alternativ metode :-)

De bliver smukkere for hver dag der går. Herunder er det Benji (Grøn)
 
 

Elefant tøjbamsen bliver brugt flittigt. Her er det Bax(lyseblå) som sidder fint med bamsen i munden.

Benji(grøn) syntes også det er sjovt at lege med tøjbamsen..
 
I dag 2. maj har vi haft alle hvalpe udenfor på terrassen, først ude af døren var Balder(lyseblå) - de nød det i fulde drag ca. ½ time

Hvalpene syntes det var sjovt at bide lidt i Mathias ude på terrassen :-)

 
Balder(Lyseblå) syntes det var "fedt" at komme ud i det friske luft.. Den næste tid vil de komme mere og mere ud. 
 
Vi forsøger gerne at se om ikke tæppet kan flyttes :-) det er dog ikke nemt når den ene står på tæppet ..;-)                                    
 
28. april 2011 - Der sker udviking hver dag, med hvalpene, de er blevet rigtig gode til at spise opløst hvalpefoder, og vi går nu over til det 2 gange daglig, lige med lidt A38 tilsat..
I denne uge har vi købt lidt "legetøj" til de små hvalpe, og det syntes de rigtig godt om :-) Her en film med Balder hvor han lige ondulere en ELEFANT :-)
25. april 2011 - I dag har vi flyttet hvalpekassen fra stuen og ind på et værelse. Sammen med det har vi nu udvidet hvalpekassen med en "løbegård", så de nu har noget mere plads at bevæge sig på. Først ude af kassen var Bax(blå) og herefter Balou(sort) ja, han lagde sig faktisk på tværs i åbningen, så der ikke kunne komme flere ud.. fin taktik se billede.
 
 
I dag har de også fået opløst hvalpefoder til aftensmad, de er alle rigtig gode til at spise fra tallerken, specielt Bax, han var klar lige fra start og blev til der ikke var mere tilbage :-)
 
 
24. april 2011 - Lige lidt opfølgning fra påsken:
Vi startede i dag med at give hvalpene lidt havregrød, og som det ses på billederne var det en "spændende" oplevelse.
 
Søndag havde vi besøg af Louise og Martin, som kom forbi for at se om en toller, var noget for dem. Efter et par timers besøg, og en køretur hjem, hvor de fik snakket dagens oplevelser igennem, har de nu bestilt en hanhund. Det er vi rigtige glade for, for hos dem er vi sikker på at en toller vil få et godt hundeliv
Søndag eftermiddag havde vi besøg helt fra Prag,og som det ses på billedet, var Victoria klar til at tage en hvalp med hjem.

Silje og Helena var også på besøg søndag, og Silje syntes også at de små, nu er ved at være søde :-)

 
 
Fredag aften havde vi besøg af Helene og Michael, de er skrevet op til en tæve, og kom forbi for at se de flotte hvalpe.
23. april 2011 - Har lagt et par video sekvenser ud som viser livet i hvalpekassen lige nu :-) Vi har de sidste dage lagt et par aviser i hvalpekassen, og de er bare rigtig gode til at tisse på dem, super dejligt :-)
Der ligger nu et billed af den enkelte hvalp under menupunktet Hvalpe.
Der er også kommet flere billeder ind på Galleri/Hvalpe
21. april 2011 - I dag har vi haft besøg af Dorthe og Dennis og deres 2 piger fra Ringkøbing. De skal have en hanhund. Alle hanhundene var oppe på tæppet hos dem, og faldt hurtigt til ro. Dog syntes Shanti at der lige var opmærksomhed nok på hvalpene, så hun kravlede lige op imellem dem, så hun blev midtpunkt :-)
  
I dag har vi for første gang kunne konstatere at de er begyndt at kunne høre. Da gæsterne kom skulle Shanti lige hilse på (gø) og det reagerede de på. De er nu også begyndt at slås og bide hinanden og tumler mere rundt :-)
20. april 2011 - I dag har vi haft besøg af Maria og Anders og deres 3 børn fra Børkop. En af tæverne skal flytte ned til dem. Tæverne var oppe og "nusse" lidt med dem, her faldt de hurtigt til ro.
 
Der er nu masser af aktivitet i hvalpekassen. Alle hvalpe har nu helt åbne øjne. Shanti gør stadig hvalpene rene, men de er nu også selv begyndt at søge efter gode steder at tisse mv. Vi har også introduceret lidt A38 for hvalpene, nogle af dem begyndte straks at spise, mens andre ikke helt forstod meningen men måtte have hjælp med en finger ;-)
  
17. april 2011 - Opdateret vægtskema - nu er hvalpene 14 dage gamle, og næsten halvdelen af hvalpene er ved at have 3 doblet deres vægt. Så i fremtiden kommer der kun ugeopdateringer. STORT diagram kan ses her.
 
16. april 2011 - Der er sket meget de sidste dage, alle hvalpe har nu fået øjne, endnu meget små, men de er på vej. De fleste "staver" nu også rundt på alle fire, stadig usikkert men det går stærkt nu :-)
Vægten stiger dag for dag, og den første har nu 3 dobblet sin vægt. 
Alle hvalpe har, efter lange overvejelser fået navn. Vi har valgt at alle skal starte med B, så de hedder nu, og på stamtavlen følgende:
 
Hanner:
Lyseblå - Balder
Sort - Balou
Mørkeblå - Bax
Orange - Basco
Grøn - Benji
Tæver:
Rød - Bella
Gul - Bessie
Lyserød - Buffy
Lilla - Banja
 
 
Vi er nu begyndt at tage hvalpene op, for at kæle med dem, så de kan vænne sig til det uden at de bliver stresset over det i fremtiden.  
 
 
 
 
 
Vi har meget sjovt i at kikke på de mange forskellige sovestillinger som hvalpene kan indtage, se billedere :-)
 
SE FLERE BILLEDER UNDER GALLERI/HVALPE
 
VÆGTSKEMA ER OPDATERET, SE NEDENSTÅENDE ELLER SE UNDER GALLERI/HVALPE 
 
14. april 2011 - Har lige lagt en lille filstump ind på siden af en flok sovende hvalpe :-) igen det er optaget med min mobiltelefon så kvaliteten er måske ikke den bedste..:-)
12. april 2011 - I de sidste dage er der flere af hvalpene der forsøger at står og gå på alle 4 ben, og det er også lykkes for et par stykker af dem og at gå nogle skridt, dog noget usikkert :-)
Ingen af dem har fået øjne endnu, men det kommer nok i løbet af de næste dage.
Der er nu mere rytme i spisningen, og der går nu ca. 2-3 timer imellem hver gang, og det nyder Shanti, for så kan der blive tid til at få gået en god lang tur, for ikke at få hvalpekulder :-) 
Flere af hvalpene har nu fordoblet deres vægt. Se den i stor format under galleri/hvalpe 2011.
9. april 2011 - I går havde vi besøg af Helene og Michael fra Nors, som kom på besøg for at hilse på hvalpene, da de gerne vil have en tæve efter Shanti.
I går var den første af hvalpene på vej over rundstokkene i hvalpekassen. Det var den først fødte lyserød tæve. Lyserød er også begyndt at øver sig i at holde balancen på alle 4 ben, men det går ikke så godt endnu, den lander for det meste på ryggen, og ruller rundt :-)
Lyserød   
I dag har vi så haft barselsbesøg af tolleren Hannah, hun syntes de små var MEGET interesssante. Vi var lidt spændt på hvad Shanti sagde til det, men hun tog det meget afslappet. 
 
Her til aften havde vi besøg af endnu en som gerne vil have en hvalp efter Shanti. Det var Maria og hendes veninde fra Odder, der kom forbi for at se på en hvalp, mere specifik en tæve.
5. april 2011 - Huhej hvor det går. Hvalpene trives, Shanti passer dem helt fantastisk.
De spiser konstant. Ud af de 9 hvalpe er der kun 1 som har tabt sig lidt det første døgn, hvilket ellers er meget normalt de første døgn, det må jo betyde at der er "guf" i Shanti's mælk :-)
I dag var Shanti ude på sin første gåtur siden fødslen, og det nød hun vist, hvem ville ikke det :-)
Allerede nu kan man se forskel i sind på de enkelte hvalpe, nogen er meget "på" og er af typen "her kommer jeg, og jeg skal have noget at spise" Specielt er sort helt fremme i skoen(hvid plet i nakken). Han var den første som var hvalpekassen rundt, og han klør på når der skal spises, med lyd og det hele.. hvid ligger øverst til højre på billedet.Samlet flok
 
4. april 2011 - Lige et par små film, fra dag 1. hvor hvalpene fodres :-))
3. april 2011 -
kl. 17:09 HURRA HURRA så kom der hvalpe, 3 dage før termin, men alle i fin form, og alle spiser. Indtil nu 3 tæver og 4 hanner. Vi får se om der kommer flere....
 
kl. 17:42 Hvalp nr. 8 er kommet en tæve.
kl. 19:30 Hvalp nr. 9 er kommet en han
 
Så stillingen er nu: (5 hanner - 4 tæver) Det er jo helt vild, der bliver noget at arbejde med :-) Nu håber jeg ikke at der kommer flere. Se flere billeder under Galleri/Hvalpe 
 
kl. 14:34 Tæve 317g. (Lyserød)
kl. 14:50 Han 309 g. (Orange)
kl. 14:54 Tæve 277 g. (Gul)
kl. 15:15 Han 257 g. (Blå)
kl. 15:22 Tæve 234 g. (Rød)
kl. 15:40 Han 282 g. (Grøn)
kl. 16:41 Han 351 g. (Lyseblå)
kl. 17:42 Tæve 283 g. (Lilla) 
kl. 19:30 Han 311 g. (Sort)
 
Vi har haft en lidt urolig nat, Shanti har været meget urolig og har ikke kunne finde ro. Når vi har været i haven, ville hun kun lave rede.
Men hun har klaret det med bravur, 6 hvalpe på den første time -- sådan.
Der bliver lidt ekstra arbejde, med de mindste, vi skal sørge for at de får nok, og ikke bliver skubbet væk af de største. På billederne er der født 5 stk på det første billede og 6 stk på de 2 sidste. Se flere billeder under Galleri/Hvalpe
 
2. april 2011 - Foråret er kommet, og så skal man vel i haven for at grave, ja det mener Shanti ihvertfald. Hun har i dag været meget opsat på at kravle ind under en bestemt busk i haven, og når hun så er kommet ud igen, har hun meget sorte poter, så ja, hun er ved at bygge rede til hvalpene :-) så nu kommer hun ikke i haven uden at jeg er med, for vi skal ikke have en fødsel i gang, under en busk i haven.. men i hvalpekassen tak :-) 
LIge et par stemningsbilleder af en tyk "dame" i forårssolen ude på terrassen
Shanti Shanti april 2011
Tyk Shanti
 
En tur i skoven og en smut ved Vesterhavet sammen med Helena og hendes tollerhvalp på 5. mdr. Hannah. Nedenstående en lille film med Shanti og Hannah fra Vesterhavet. Selv om man er tyk, er man stadig glad for vand :-) I må bære over med kvaliteten fra min mobiltelefon.
26. marts 2011 - Sidste nyt, hvalpekassen er nu lavet :-) så er vi klar..
De sidste dage har vi kunnet mærke hvalpene, dejligt at kunne mærke at der er liv derinde. Nu er det bare at vente :-)
De daglige gåture foregår nu i et mere anstændigt tempo, og energien er ikke helt den samme, så det med at løbe efter en pind sker kun få gange :-)
23. marts 2011 - Ja, dagene går og Shanti har det stadig fint og stortrives. Maven fortsætter med at vokse, og mælkeproduktionen er begyndt. Hun er gået over på hvalpefoder, for at få noget ekstra til hvalpene de sidste 2 uger. Hendes appetit er blevet stor, og det grænser ofte op til tiggeri :-) Men de sidste 2 uger vokser hvalpe betydeligt meget, så der skal noget ekstra til.
I denne uge skal vi have lavet en fødekasse, til Shanti, så hun kan vende sig til den inden fødsel, så det bliver weekend projektet. 
14. marts 2011 - Det er ikke til at forstå, men nu er der faktisk gået 39 dage, og vi kan nu virkelig se på Shanti, at hun er begyndt at tage på, så det er gode tegn. Hendes lyst til at spise er også vent tilbage, i så rigelige mængder, hun indtager alt der bliver serveret :-)
Energien er heller ikke som den var for bare 14 dage siden, hun sover store dele af dagen. Så indtil videre går alt som planlagt, hun bliver mere dejlig og RUND for hver dag der går :-)
6. marts 2011 - Forår i luften, høj solskin, sikken en søndag. Det skulle udnyttes til en dejlig stroppetur ved vesterhavet. Shanti og Hannah nød det, og det gjorde vi andre også. Først en lille soppetur, og så en trilletur i det dejlige varme sand, Shanti hyggede sig gevaldigt, eneste minus var efterfølgende - rigeligt med sand i bilen ;-)
KLIK PÅ BILLEDERNE FOR AT SE DEM I STOR STØRRELSE
Billeder og film er ikke i bedste kvalitet, taget med mobiltelefonen ;-)
1. marts 2011 - Godt nyt - dag 26. har været til dylæge i dag med Shanti, og hun ER med hvalpe. "De ligger som perler på en snor" men hun kunne ikke sige noget om antal, men der er helt sikkert hvalpe på vej. :-)
Shanti har ikke haft den store spiselyst de sidste dage, men dyrlægen siger det er "morgenkvalme" som altid kommer når de er ca. 3 uger henne :-)
20. februar 2011 - Skiferien er overstået, og Shanti er kommet hjem efter et lille ferieophold hos Shaggi og familie.
Vores fornemmelse for om der er hvalpe på vej, er i den sidste tid blevet mere bekræftet, Shanti er blevet mere rolig, og det skulle være et godt tegn, siger "de kloge".
Tillykke til Shaggi med det fine resultat ved udstillingen i Fredericia, Exc. ÅK Plac. 2 Champion Klasse, FLOT FLOT :-) mon ikke der kommer et kuld hvalpe efter denne dejlige hund i efteråret :-)
Lige et par billede af Shaggi.
ShaggiShaggi
8. februar 2011 - Familen Jørgensen fra Struer er nu skrevet på ventelisten, så vi håber virkelig nu, at der kommer hvalpe i april :-)
5. februar 2011 - Vi har i dag haft besøg af Dorthe og Dennis og deres 2 piger fra Ringkøbing. De kom for at se Shanti, da de gerne vil reservere en hvalp. Vi fik en god snak om hunde og hundeliv, og en tollerhvalp vil helt sikkert få et godt hjem hos dem.
Når de nu var her hilste de også lige på Hannah, som nu er godt 3 måneder, og en hund med krudt i, men så ved de hvad de kan vente sig :-)
Shanti og Hannah
4. februar 2011 - Så fik vi parring overstået, med stor tålmodighed og vedholdenhed fra Cody, så nu håber vi at der er hvalpe på vej. Tak til Anette og John, for Jeres gæstfrihed og de mange kopper kaffe det er blevet til de sidste dage :-)
Nu venter vi spændt på om vi om ca. 4 uger kan konstatere, ved hjælp af dyrlægen, om der er hvalpe på vej.
Hvis alt er OK, så kommer der hvalpe til verden omkring 7. april... uha vi glæder os :-)
 
Shanti og Cody
20. Januar 2011 - Hvalp nr. 2 er nu reserveret til Marieke og hendes famile i Lyngby, så vi håber på at alt forløber som det skal :-)
Vi har aftalt med Cody's mor Annette, at vi satser på at første parring bliver lørdag d. 29. januar, som er 11-12 dage inde i løbetiden. Vi holder selvfølgelig øje med Shanti, så vi kan rette til hvis det bliver nødvendigt.
18. januar 2011 - Så skete det, vi fik plus grader i vejret og Shanti er kommet i løbetid, så nu skal vi til at tælle dage, og have planlagt parring med Cody. Forventer at det bliver dagene omkring 31. januar
16 januar 2011 - Løbetiden har endnu ikke indfundet sig, vi venter med spænding :-). I ventetiden var vi lige lørdag en tur ved fjorden, og hvor ville Shanti gerne en tur i vandet :-) selv om der stadig er is på fjorden, var hun vild efter at komme i, så jeg måtte holde hende lidt tilbage, men dejligt var det.
KLIK PÅ BILLEDERNE FOR AT SE DEM I STOR STØRRELSE
13. januar 2011 - Se den fantastiske Hollandske toller Ruby, og hvad man kan drive det til med lydighed med en toller.
8. Januar 2011 - Shanti er ikke kommet i løbetid endnu, det lader vente på sig, men vi håber stadig det bliver her i januar :-) tror det kolde vejr gør, at løbetiden udsættes.
Den første hvalp er allerede reserveret, til Maria og Anders fra Børkop, som glæder sig rigtig meget til at få deres første Toller, og gerne en "mini Shanti" ;-) Så nu håber vi bare alt går som planlagt.
Uddrag af sidste mail fra Maria 5. januar:
Hej Tonny
Vi er lige blevet skrevet op til en af jeres Tollerhvalpe, men du har indtil nu kun skrevet og talt med min mand, Anders.
Anders har selvfølgelig fortalt mig om jeres Tollersnak og jeg har også læst og kigget billeder på jeres hjemmeside. Jeg vil bare sige, at jeg er utrolig glad for og tryg ved, at vi skal have en dejlig lille Tollerhvalp hos jer -  hvis alt går som planlagt, som du også selv skriver .
Vi glæder os alle 5 helt utroligt meget og håber, at vi må få lov til at følge med i hvordan tingene forløber - vi vil selvfølgelig også meget gerne komme på besøg, når "de små" er kommet til verden. 
Som tidligere skrevet vil vi gerne have en pige - og hvis der kommer en lille "mini Shanti" vil det være helt perfekt for hvor er hun bare flot med de hvide aftegninger på bryst og poter .
Vi vil glæde os meget til at høre mere fra jer.
Ha´en god dag.
Mange hilsner fra
Maria
 
1. Januar 2011 - Hannah var på besøg nytårsaften, det gik super fint, hun lod sig ikke mærke af den megen "bulder og brag" - hun tog det super flot, og sammen med Shanti var de helt afslappet hele aftenen og natten med :-)
Hannah
25. december 2010
Så kom der endnu et medlem af vores famile, vores ældste datter Helena og hendes kæreste Casper, fik d. 23. december en Tollerhvalp fra Ulla Aachmann i Skive, lille Hannah. Super dejlig toller, som selvfølgelig skulle med ud og hilse på Shanti, når nu de skulle holde juleaften hos os. Som det ses af billederne skal de 2 hunde nok få fornøjelse af hinanden i fremtiden. På skive-toller.dk  kan man læse/se om Hannah's første 8 uger. KLIK PÅ BILLEDERNE FOR AT SE DEM I STORT FORMAT.
19. december 2010 - familietur i skoven sammen med Shanti, Shaggi og Fie.
12. december 2010 besøg hos Cody i Nordjylland
Så kom dagen hvor vi fik besøgt Cody i nordjylland, et rigtig fint besøg, hvor de 2 hunde fik hilst på hinanden, inden en eventuel parring.
 
 
9/12-10:
Søndag skal vi på besøg hos Anette Christensen, som ejer Avlshannen Cody. Vi skal se på om Cody er den rette til Shanti, ang. hvalpe til foråret.
 
4/12-10:
Vi har planlagt et kuld hvalpe til marts 2011, er du interesset i en hvalp efter Bol Tol Nikita, så kontakt os.