Velkommen til Tollerhunden.dk

Tolleren i dag

I dag bliver Tolleren sjældent brugt til jagt på denne måde, idet det er de færreste steder, det er muligt at drive denne form for jagt. Mere almindeligt er det, at Tolleren bliver brugt som "almindelig" jagthund, dvs. den bliver hovedsagelig brugt efter skuddet, til apportering.

Tolleren er en glad og livlig familiehund, meget hengiven over for alle i familien, rolig når den er inde(gælder ikke når den er hvalp :-)) Livlig og arbejdsivrig når man kommer ud med den.

Tolleren elsker at arbejde. Arbejdsglæden behøver dog ikke at blive tilfredsstillet ved, at bruge Tolleren til jagt. Der er mange andre former for hundesport, som kan tilfredsstille Tollerens behov, f.eks. Agility mv. Almindelig lydighedstræning, gerne med spor og rundering er også velegnede ting. Tolleren har en god næse og kan fint bruges f.eks. som Schweisshund.

Tolleren er bedre egnet til den aktive familie end til familien, hvor TV og sofa er centrum.

Behandler man Tolleren med kærlighed og respekt, har man en ven for livet. Tolleren elsker at ligge i sofaen, hvor resten af familien opholder sig. Den kan dog godt lære, at det ikke er tilladt. Her skal man passe på, hundens bedende øjne kan være svære at ignorere. Har man én gang ladet hunden ligge i sofaen eller i sengen, vil det lynhurtig blive dens foretrukne plads. Tolleren elsker den nære kontakt med sine mennesker og følger dem overalt.

Tolleren er ikke en enmandshund, den følger gerne alle i familien, blot de viser den opmærksomhed.